Mijn schoonvader Willem Borgh was een kunstenaar geboren in 1925 te Rotterdam en overleden in 2003. Hij was een tekenaar, schilder en beeldhouwer. Op 16-jarige leeftijd begon hij zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, dezelfde academie waar o.a. Willem de Kooning, Hendrik Chabot, Kees van Dongen hun kunstopleiding volgden.

Na de academie kreeg Willem privélessen van bekende artiesten als Marius Richters en Herman Bieling. Oorspronkelijk wilde Willem Borgh beeldhouwer worden. Omdat hij echter tekeningen moest maken voor de sculpturen, besloot hij ook schilderijen te maken. Zijn sculpturen zijn gemaakt van hout, keramiek, steen en brons. Willem Borgh had voor zijn schilderijen en sculpturen veel opdrachten van Ambtenaren en Culturele Instellingen, waaronder een muurschildering in het Voetbalstadion van Feyenoord in Rotterdam.

Hij had veel shows in Nederland en zijn werken werden in verschillende landen verkocht. De meest opvallende aspecten van het werk van Willem Borgh zijn de kleuren en het gevoel voor humor in zijn schilderijen en sculpturen.

Bron: Gallerease.com